Hersluitbare verpakkingen

Hersluitbare verpakkingen worden tegenwoordig steeds vaker de norm in het winkelschap. De consument wil zowel een hoog gebruiksgemak als een lange houdbaarheid en dit is precies de combinatie die een goede hersluitbare verpakking biedt. Het produceren van een dergelijke verpakkingsoplossing is echter een specialistische discipline.

Omori is gespecialiseerd in oplossingen en machines op het gebied van hersluitbare verpakkingen en beschikt over langjarige ervaring binnen uiteenlopende sectoren. Met name in de levensmiddelenbranche is de behoefte aan verpakkingen die hersluitbaar zijn momenteel bijzonder groot.

Hersluitbare verpakkingen voor kaas en vleeswaren

Goede voorbeelden van voedingsmiddelen die in aanmerking komen voor een hersluitbare verpakking, zijn populaire producten zoals gesneden vleeswaren en kaas. Nadat de consument enkele plakjes uit de verpakking heeft gebruikt (bijvoorbeeld als broodbeleg), gaan de overblijfselen in de meeste gevallen weer de koelkast in.

Daarom is het bijzonder vervelend wanneer een verpakking niet hersluitbaar is. De geopende verpakking stelt het product bloot aan de open lucht, waardoor de houdbaarheid van de inhoud vaak vermindert. De consument die dit wil tegengaan, is gedwongen zelf een extra verpakking aan te brengen in de vorm van iets als een plastic zakje met sluiting.

Bekijk onze verpakkingsoplossingen

Verpakking: eenvoudige hersluitbaarheid voor optimaal gebruiksgemak

Een verpakking die hersluitbaar is, biedt dus grote meerwaarde voor de consument. Toch is niet elke hersluitbare verpakking hetzelfde. Soms is een productverpakking zo lastig hersluitbaar, dat het nog minder moeite kost om het product zelf te omhullen met een plastic zakje. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

De beste verpakkingen zijn eenvoudig hersluitbaar, zodat de consument de verpakking in een handomdraai kan sluiten en hier verder geen omkijken naar heeft. Een dergelijke verpakkingsoplossing wordt doorgaans niet alleen als zeer prettig ervaren, maar kan er zelfs in resulteren dat een product wordt verkozen boven de concurrentie.

Neem contact met ons op

Dé specialist in verpakkingsoplossingen

Bij Omori kunt u niet alleen terecht voor hersluitbare verpakkingen, maar ook voor talloze andere innovatieve verpakkingsoplossingen die aan uw specifieke eisen moeten voldoen. Wij bieden namelijk vele andere verpakkingsmogelijkheden aan, zoals bijvoorbeeld verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP).

Wilt u meer weten over de hersluitbaarheid van onze productverpakkingen of heeft u een vraag over de uitgebreide mogelijkheden? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze verpakkingsspecialisten. Stuur een mail naar info@omorieurope.com of bel ons op +31 (0)541 582 026.

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl