Interview met collega Ludo Colson

Hij werkt sinds afgelopen mei voor Selo Belgium Bvba in Bornem en dit bevalt hem naar eigen zeggen uitstekend. Sales manager Ludo Colson, geboren Belg en woonachtig in Lommel, houdt zich bezig met de verkoop van Omori flowpackers en biedt klanten daarnaast technische ondersteuning voor de productgroep kunststof darmen. Wij vroegen hem naar zijn werkzaamheden en de ontwikkelingen in de huidige markt.

Ludo Colson

Welke functie heeft u bij Selo Belgium Bvba?

Ik ben sales manager. Daarvoor ben ik 39 jaar werkzaam geweest in de verpakkingswereld. Ik heb niet alleen een technische achtergrond, maar beschik ook over veel verkoopervaring. Die combinatie zorgt ervoor dat deze functie geknipt is voor mij.

Wat doet u in uw werkzaamheden als sales manager zoal?

Een groot deel van mijn takenpakket richt zich op het onderhouden van contacten met klanten, maar ik speel ook een actieve rol in de verkoop van Omori flowwrappers en stretchwrappers. Ik ben verantwoordelijk voor de regio’s België en Luxemburg, waar ik onder andere veelvuldig prospects bezoek. Ondanks dat er machines van Omori Europe in België staan, is de naamsbekendheid van Omori nog relatief klein. Het is dan ook een van mijn taken om deze te vergroten.

Hoe combineert u dat met het bieden van technische ondersteuning?

Deze twee zaken staan volledig los van elkaar en dat is juist wat mijn functie zo veelzijdig maakt. Als er een hapering plaatsvindt in de productie van kunststof darmen en de klant weet niet wat er aan de hand is, dan kom ik langs om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Ook voor vragen over machines kunnen klanten uiteraard bij mij terecht. Ik offreer dan de juiste machine voor de toepassing die op dat moment gewenst is.

Welke behoeften merkt u dat er momenteel bij klanten spelen?

In België ligt de hersluitbare flowpackverpakking nog niet in zoveel supermarkten, maar daar begint nu langzaamaan verandering in te komen. Deze verpakkingen zijn door Omori Europe bedacht en ontwikkeld op horizontale flowpack machines. Het openingsgemak (met name ook voor oudere mensen) en de uitstraling van deze verpakkingen zorgt ervoor dat ze nu ook in de Belgische markt in opkomst zijn. Omori Europe heeft deze hersluitbare verpakking geïntroduceerd in de Nederlandse markt en levert als grootste speler op dit vlak turnkey verpakkingslijnen. Onlangs is de hersluitbare verpakking overigens ook in Engeland geïntroduceerd. Het is mijn ambitie om onze uitstekende reputatie op dit gebied nog verder uit te bouwen en natuurlijk om de hersluitbare flowpack in de Belgische supermarktschappen te zien.

Welke nieuwe machine is voor klanten met name interessant?

Omori Europe heeft een nieuwe Europese flowpacker  ontwikkeld, die het neusje van de zalm is. De machine kenmerkt zich door uitstekende specificaties, is zeer compact gebouwd en volledig voorzien van Europese componenten. Ook de kwaliteit ligt weer een stukje hoger dan bij vorige generaties, terwijl Omori de lat al hoog heeft gelegd. Daarnaast is deze flowpacker volledig CE uitgevoerd. Met de CE-markering verklaart Omori Europe als producent dat de machine voldoet aan alle geldende richtlijnen en wetgeving. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de reacties van onze klanten in België en Luxemburg. Inmiddels is de eerste serie verpakkingsmachines van Omori Europe al productief in de markt.

Hoe bevalt het u tot nu toe bij Omori?

Uitstekend! Ik maak deel uit van een heel leuk team en werk prettig samen met collega’s uit verschillende landen. Mijn huidige functie sluit naadloos aan op mijn vaardigheden en ervaring en dat is ook een van de vele redenen dat ik voor Selo Belgium werk. Ook kan ik hierdoor met Omori machines werken. Ik voel me dan ook zeer goed op mijn plek!

Selo Belgium Bvba
C van Kerckhovenstraat 110
2880 Bornem
België
Telefoon: +32 3 890 46 46
Email: belgium@selo.com
Contactpersoon: Ludo Colson

Terug naar overzicht

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl