Interview met collega Ruud van Ingen

Hij werkt al meer dan 20 jaar bij Omori Europe en is binnen zijn vakgebied van alle markten thuis. Sales executive Ruud van Ingen ondersteunt zowel klanten als collega’s met zijn brede kennis en gerichte advies. Wij vroegen hem naar zijn professionele achtergrond en dagelijkse werkzaamheden.

Ruud van Ingen

Ruud van Ingen

Welke functie heeft u bij Omori?

Op dit moment bekleed ik een dubbelfunctie. Ik ben uiteraard actief als verkoper, maar lever daarnaast ook sales support voor zowel opdrachtgevers als collega’s. Die rol is mij op het lijf geschreven. Nieuwe collega’s ondersteun ik waar nodig met mijn vakinhoudelijke kennis. En opdrachtgevers weten dat ze altijd bij mij terecht kunnen met vragen over uiteenlopende onderwerpen.

Heeft u daar voorbeelden van?

Dat is buitengewoon breed. Van algemene informatie over machines tot specifieke kennis over de markt: ik probeer de klant van het best mogelijke advies te voorzien. Als ervaringsdeskundige weet ik wat er in bepaalde sectoren geëist wordt en welke specificaties in bepaalde situaties noodzakelijk zijn.

Die expertise lijkt me van belang om klanten goed te kunnen adviseren.

Sterker nog: het is essentieel. Kennis over zaken zoals producten en benodigde foliën blijkt voor onze klanten echt van toegevoegde waarde. Natuurlijk hebben wij veel klanten die dit allemaal al weten. Maar er zijn ook opdrachtgevers die er niet van op de hoogte zijn. Die assisteer ik natuurlijk graag, zodat zij de optimale keuzes maken en het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.

Waar heeft u al deze kennis opgedaan?

Van huis uit ben ik voedingsmiddelentechnoloog. Maar inmiddels zit ik al geruime tijd in de machinewereld en heb ik tevens voor een firma gewerkt die zich bezighoudt met begassing. Ook bij Omori hebben we veelvuldig te maken met producten die begast worden, bijvoorbeeld om een langere houdbaarheid te creëren. In dat opzicht komt mijn langjarige werkervaring zeker van pas bij het adviseren van klanten.

Over hoeveel jaar werkervaring hebben we het?

Inmiddels ben ik meer dan 30 jaar actief in dit vakgebied, waarvan al meer dan 20 jaar bij Omori. Ik ben in de tussentijd weliswaar 5 jaar weggeweest, maar herinner me nog goed dat ik al in 1993 flowpackers verkocht voor het bedrijf. Dat maakt mij samen met Jeroen Mulder tot een van de oudst gedienden binnen de organisatie.

Hoe zijn al deze jaren bij Omori u bevallen?

Meer dan uitstekend! Wat mij erg aanspreekt is de mate van verantwoordelijkheid die je mag dragen en de vrijheid die je daarin krijgt. Hierdoor kun je projecten sterk je eigen kleur geven en dat ervaar ik als buitengewoon leuk. Je krijgt alle ruimte om naar eigen inzicht te handelen. Uiteindelijk moet het natuurlijk wel resultaat hebben. Tevreden klanten en verkoop van machines blijven het doel van de oefening.

Klinkt als een flexibele organisatie.

En dat is het ook zeker. Ik heb in het verleden voor grote firma’s gewerkt waar alles in viervoud ondertekend moest worden. Bij Omori hebben we een platte organisatie, waar we met zijn allen relatief snel significante beslissingen kunnen nemen. Dat vind ik heel prettig aan deze firma. Het is ook een van de redenen waarom ik weer terug ben gekomen!

Terug naar overzicht

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl