Interview met collega Gerbert Pegge

Hij werkt inmiddels al meer dan 11 jaar bij Omori en heeft de groei van het bedrijf van dichtbij meegemaakt. Servicemonteur Gerbert Pegge ondersteunt zowel klanten als collega’s met zijn kennis van verpakkingsmachines en complete productielijnen. Wij vroegen hem naar zijn werkzaamheden en de noodzaak van geregeld onderhoud.

Welke functie heeft u bij Omori?

Ik ben servicemonteur. Een uitdagende functie waarbij mijn werkzaamheden sterk variëren. Zo ben ik verantwoordelijk voor zaken als productiebegeleiding, revisie en verhuizingen maar houd ik mij ook bezig met scholing, onderhoud en service bij storingen.

Dat is een breed takenpakket. Aan wie geeft u die scholing?

Soms aan collega’s, maar ook regelmatig aan klanten. Niet alleen de technische mensen bij een bedrijf moeten immers op de hoogte zijn van de werking van machines, maar ook het productiepersoneel dat vrijwel dagelijks aan de lijn staat. Door het geven van duidelijke instructies zorgen we dat de klant het optimale uit zijn productielijn haalt.

Een gedegen kennis van de machines is vereist voor het best mogelijke eindresultaat?

Absoluut. Dat is ook de reden dat wij de installatie ervan altijd zelf verzorgen. Als servicemonteur richt ik mij voornamelijk op de grotere lijnen zoals de 5000-series. Dit betreft complexe machines die op de juiste wijze geïnstalleerd moeten worden.

Helpt dat om storingen te voorkomen?

Inderdaad. Daarnaast merken wij dat ook regulier onderhoud storingen aan verpakkingsmachines in veel gevallen voorkomt. Binnen het bedrijf zijn we dan ook bezig deze onderhoudswerkzaamheden gestructureerder in te plannen. Regelmatig onderhoud is ook voor de klant zelf gewenst, want een onverwachte storing betekent in onze branche vaak stilstand van het productieproces. En dat is iets dat ten koste van alles voorkomen moet worden.

En wat nu als er toch een storing plaatsvindt?

Dan is een van onze servicemonteurs vaak al dezelfde dag ter plaatse. Afhankelijk van de locatie kan het ook de volgende dag zijn, maar nooit langer dan dat. Dit is uniek in de branche, want bij andere bedrijven gaat er in zulke gevallen geregeld een week overheen.

Dus de service van Omori is uitzonderlijk snel?

Dat zeker. Ik ben van mening dat onze service er ook op andere aspecten met vlag en wimpel bovenuit steekt. Wij zijn uitermate flexibel en kunnen de klant in vrijwel elke wens voorzien. Dat komt omdat wij alle benodigde kennis en materialen in de meeste gevallen al in huis hebben. En dat is toch iets wat je tegenwoordig niet overal meer ziet.

Terug naar overzicht

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl