Interview met Wendy Bos

Recent viel onze klant Vandersterre Groep Packaging in de prijzen met de gesneden kaas Prima Donna maturo in een hersluitbare verpakking van Omori. De kwaliteit van het awardwinnende product staat buiten kijf, maar een verpakking moet deze wel optimaal tot uiting laten komen. We vragen operationeel directeur Wendy Bos naar de samenwerking met Omori.

Hoelang werken Omori en Vandersterre al samen?

De samenwerking loopt inmiddels al vele jaren. Toen ik begon op onze verpakkingslocatie in Grootebroek, beschikten we al over een flowpack lijn van Omori. De relatie is sindsdien alleen maar verder uitgebreid, onder meer omdat wij heel erg geloofden in de 3 side seal machine. Inmiddels is dat alweer zo’n 20 jaar geleden.

Vanwaar de keuze voor Omori?

Er waren toentertijd meerdere partijen waaruit we konden kiezen. Vanwege onze goede ervaringen met de lijn van Omori was de keuze snel gemaakt. Maar ook andere overwegingen speelden een rol. Natuurlijk is een goede prijs-kwaliteitsverhouding een vereiste, maar minstens zo belangrijk is bijvoorbeeld een goede ondersteuning.

Hoe komt die ondersteuning tot uiting?

Het periodiek onderhoud van machines is bij Omori perfect geregeld. Maar ook in geval van calamiteiten staat het bedrijf altijd voor ons klaar. Onze problemen vragen vaak om maatwerk, in tegenstelling tot die van partijen met een grote volumelijn. Het is zeer prettig om te merken dat Omori out of the box denkt en in vrijwel elke situatie tot een goede oplossing komt.

Prima Donna maturo

Welke verpakkingsmachines van Omori gebruikt Vandersterre zoal?

Van oudsher hebben we één flowpack lijn en twee klappack lijnen die in de tussentijd ook al eens vervangen zijn. Daarnaast maken we gebruik van een offset center seal voor hersluitbare verpakkingen. Voor het verpakken van stukken kaas hebben we de Selo stazakken lijn. Sinds een jaar gebruiken we bovendien de Selopack, een vernieuwende verpakkingsvorm die zich kenmerkt door een groot openingsgemak en een makkelijke hersluitbaarheid.

 

Wat zijn de belangrijkste verpakkingscriteria bij kaasproducten?

Voor onze producten is met name de versuitstraling van groot belang. Prima Donna maturo is een voorbeeld van een kwaliteitskaas die een verpakking met bijbehorende uitstraling verdient. Ook een goede houdbaarheid en openingsgemak zijn belangrijke eisen van de hedendaagse consument. Dit zijn allemaal zaken die Omori ons kan bieden, samen met een hoge efficiency en output van de verpakkingsmachines. Wij zijn dan ook zeer tevreden over de samenwerking!

Meer weten over de Vandersterregroep met haar merken zoals de Prima Donna? Ga naar de website voor meer informatie.

Terug naar overzicht

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl