Klant Vandersterre Groep wint award

Onlangs bereikte ons het heuglijke nieuws dat onze klant Vandersterre Groep Packaging in de prijzen is gevallen met hun gesneden kaas Prima Donna maturo in onze hersluitbare verpakking. Het bedrijf won goud bij de Duitse DLG Awards, een prestigieuze prijsuitreiking waarbij producten op strenge criteria worden beoordeeld.

Prima Donna maturo

Verpakking cruciaal voor uiterlijk product

De DLG (afkorting voor Deutsche Landwirtschafts-Gezellschaft) is een onafhankelijke Duitse organisatie voor landbouw- en voedingswetenschap. De vereniging geniet in Europa een hoog aanzien en dit komt niet in het minst door de uitgebreide wetenschappelijke toetsing waaraan producten en methoden worden onderworpen.

Bij de jaarlijkse DLG Awards worden ingezonden kazen beoordeeld op basis van een uitgebreid zintuigenonderzoek. De specialisten van het instituut testen de kazen onder meer op factoren als smaak, geur, consistentie en uiterlijk. Uiteraard speelt de gebruikte verpakking een belangrijke rol bij de beoordeling van aspecten zoals het uiterlijk en gebruikscomfort van deze voedingsmiddelen.

Goud bij prestigieuze DLG Awards

Vandersterre Groep won met haar Prima Donna maturo kaas de gouden award voor beste kaas. Niet de eerste keer, want hetzelfde product viel twee jaar eerder ook al eens in de prijzen. De kaas staat bekend om zijn temperamentvolle Italiaanse karakter; aangenaam pittig en een klein beetje mysterieus.

De kaas heeft een zeer originele receptuur en wordt anders gemaakt dan veel andere kazen. Een zorgvuldig rijpingsproces in een kaaspakhuis met de ideale temperatuur en luchtvochtigheid garandeert een product met een unieke smaakbeleving. En dat verdient natuurlijk ook een unieke verpakking.

Hersluitbare flowpack met ambachtelijke uitstraling

Vandersterre Groep heeft daarom gekozen voor de SeloPack™, een innovatieve en hersluitbare flowpack met handige enveloppensluiting. De verpakking koppelt een grote gebruiksvriendelijkheid aan een aantrekkelijke en ambachtelijke uitstraling.

Dit sluit logischerwijs perfect aan op een ambachtelijk product als de Prima Donna maturo kaas. Inmiddels staan er in het moderne verpakkingscentrum in Grootebroek dan ook meerdere machines van Omori.

Terug naar overzicht

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl