Oxygen absorbers voor Omori flowpack

Wilt u de houdbaarheid van uw product verbeteren bij het verpakken onder beschermende atmosfeer? Met behulp van een oxygen absorber is het mogelijk om het laatste restje O² te verwijderen. Hierdoor komen smaak, geur en kleur beter tot hun recht. Omori Europe biedt nu een vrijblijvende demonstratie van haar horizontale flowwrapper met oxygen dispenser.

Langere houdbaarheid en hogere veiligheid met oxygen absorbers

Verpakken onder beschermende atmosfeer, ook wel bekend als Modified Atmosphere Packaging (MAP), is een zeer bekende verpakkingswijze die resulteert in een optimale houdbaarheid van het verpakte product. Toepassing van een oxygen absorber verlengt deze houdbaarheid nog verder, door het zuurstofniveau in de verpakking effectief te reduceren.

Oxygen absorbers worden ook wel zuurstof absorbeerders of zuurstof opnemers genoemd en dragen bij aan een goede productveiligheid. De absorbers voldoen aan de strengste EU-regelgeving en zijn speciaal ontwikkeld voor direct contact met voedsel. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor situaties waarin levensmiddelen langer opgeslagen moeten worden, zoals in de bakkerij-industrie.

Zuurstofabsorbers voor een betere geur, kleur en smaak

Een zuurstof absorber wordt meestal verpakt in een poreus zakje aan de voedingsmiddelenrichtlijnen op de verpakking. Hierdoor blijft de inhoud verser, wat de smaak, geur en kleur ten goede komt. Een product als ham is bijvoorbeeld zeer gevoelig voor verkleuring door contact met zuurstof. Het gebruik van een oxygen absorber voorkomt dit en gaat voedselverspilling door weggooien tegen.

Naast een snelle verkleuring, is een ander kenmerk van verpakte ham dat het natriumnitriet (E250) bevat. Deze stof dient als kleurstof en conserveermiddel tegelijk, maar is minder goed voor de gezondheid. Door met een oxygen absorber het zuurstofniveau te verlagen, kan de producent de receptuur van zijn vleeswaren veranderen en dus gezonder produceren voor de consument. E250 zit ook in producten als hotdogs, rookworsten, spek, salami, boterhamworst, paté, kipfilet en diepvriespizza’s.

Vrijblijvende demonstratie van flowwrapper met oxygen dispenser

Momenteel is een duidelijke trend zichtbaar waarbij ambachtelijke verpakkingen zoals de hersluitbare flowpack sterk opkomen in supermarkten in binnen- en buitenland. Met name in landen waar een zeer lange houdbaarheid van bijvoorbeeld 28 dagen een must is, kan nu op zeer eenvoudige wijze een absorber in de verpakking worden meegenomen.

De Omori flowwrapper verlijmt de absorber direct in een verpakking zoals de SeloPack™ of BellPack. De consument zal dit in eerste instantie niet eens opmerken en kan zijn hersluitbare verpakking gewoon blijven kopen. Naast een losse absorber of een etiket als absorber, kan de Omori flowwrapper inline absorbers verpakken met een snelheid van 250 per minuut.

Deze horizontale flowwrapper met oxygen dispenser is momenteel op locatie te bewonderen bij Omori Europe. Wilt u graag een demonstratie van deze innovatieve machine en meer informatie over de mogelijkheden voor uw toepassing? Neem dan contact op via +31 (0)541 582 026 of mail naar info@omorieurope.com.

Terug naar overzicht

©2016 Omori Europe

Omori Europe Sophisticated packaging machinery

Ontwerp: Webton.nl